MONTE TAURO DÚPLEX | PROJECTS | Legorreta Arquitectos
MONTE TAURO DÚPLEX

Category: Residential
Region: Mexico
Year: 2020
Location: MEXICO CITY, MEXICO
FT2 Construction: 8,073 sq ft
FT2 Ground: 5,220 sq ft
Involved Areas: Architecture

Collaborators:
LEGORRETA®
Víctor Legorreta
Miguel Almaraz
Adriana Ciklik
Carlos Vargas
Miguel Alatriste
Daniel Antonio Reyes
Abraham Daniel Alarcón
Pilar García
Alejandro Jaimes

Consultants:

LANDSCAPE ARCHITECTURE: Espacios Verdes
CONTRACTOR: Inmobiliaria INTEVI S de R de CV
STRUCTURAL DESIGN: DECSA Diseño de Estructuras y Cálculo, S.A.
ELECTRICAL AND PLUMBING DESIGN: Ing. Sergio Flores Islas
KITCHEN CONSULTANT: APPLIANCE CORNER

Photographer:
Lourdes Legorreta


Located in Las Lomas de Chapultepec, an area within the one of the most high-end residential parts of city, the opportunity to develop a project with an extensive architectural program presents itself; in a property on a regular basis, but at the same time it has particular restrictions and is flanked in three of its adjoining areas by other residences. Considering these elements, a scheme was sought whereby most of the available space could be used and natural light provided to the spaces. The main outline of this project is developed in two sections: the front one, which faces the street and is the main facade of the house, which has two levels; and the later, developed on three levels, where the two upper ones communicate internally. Starting from the street level access, the program includes the main entrance where the staircase that connects the two front levels is located, as well as an elevator that also communicates to the basement level, where the parking and service areas are. On the ground floor there is a room meant for gatherings and games, which has a large window that looks out onto the terrace; and so it also accompanies a space for a bar and a toilet; in the back there is the Main Bedroom with bathroom and dressing room and another bedroom, also with bathroom and dressing room; where both spaces share another terrace that was projected on the back of the property considering an existing tree. Upstairs are the living room and dining room, which share the large window with the games room to take advantage of the view of the terrace and the street; the main kitchen, toilet, laundry room and utility room; as well as the internal staircase that connects the two rear floors, locating on the first floor two bedrooms with a dressing room each; and on the upper floor a gym with a full bathroom.



RELATED NEWS


RELATED PROJECTS